Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Slávnostný božský koláč

19. 7. 2012

Slávnostný božský koláč

Potrebujeme: 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice polohrubej múky, 4-6 lyžíc mlieka, 2 lyžice kakaa, 4 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, tuk na vymastenie a múku na posypanie plechu.

Poleva: 100 ml silnej kávy a 100ml rumu.

Krém:

1,5 balíčka karamelového pudingu, 500ml mlieka, 125g masla, 4 lyžice práškového cukru, 50 g čokolády.

Postup:

Žl´tky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista.Postupne pridávame mlieko ,olej, múku s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu / 20 min. pri 180 st/

Poleva:Uvaríme kávu, do vychladnutej prilejeme rum a touto tekutinou pomocou maslovačky polejeme koláč.

Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, maslo vymiešame s cukrom a pomaly primiešavame do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne natrieme na koláč a posypeme strúhanou čokoládou.

 

 

 
Reklama