Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Srnčí chrbát s ovocím

9. 7. 2012

 Srnčí chrbát s ovocím.

 

100 g rastlinného tuku Helia,

2 vajcia,

1 lyžička škorice,

50 g orechov,

50 g hrozienok,

½ lyžice kakaa,

4 lyžice pomarančovej šťavy,

50 g sušených brusníc,

4 lyžice práškového cukru,

230 g polohrubej múky,

1 prášok do pečiva,

3 veľké jablká , alebo 4 marhule.

3 lyžice rumu.

Postup :

Hrozienka a sušené ovocie namočíme do pomarančovej šťavy a rumu.Tuk vymiešame so žltkami, pridámeškoricu, posekané orechy, ovocie so šťavou, postrúhané jablká alebo na kocečky nakrájané marhule, múku s práškom do pečiva,. Všetko pomiešame, nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a pomiešame.Cesto rozotrieme v pomastenej a múkou vysypanej forme  a pri nižšej teplote/160st./ upečieme.Vychladené potrieme ribezlovým lekvárom a polejeme čokoládou.

 
Reklama