Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


výborná čokoládová torta

25. 1. 2011

Obrázok

 Potrebujeme:

8 vajec, 25 Dg práškového cukru, 5 Dg kakaa, 10 Dg polohrubej múky, 1 lyžica mletých orechov.

Postup:Žltky vymiešame s cukrom do peny, múku zmiešame s kakaom a orechami, z bielkov vyšľaháme sneh a postupne všetko zľahka pomiešame.Pečieme na 180°C asi 60 minút.

Plnka-parížsky krem:

1. 3 celé vajcia, 25 Dg kryštálového cukru, 3 Dg kakaa, 25 Dg masla.

     Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, vmiešame kakao a vychladíme.

     Do vychladeného postupne vmiešame maslo.

2. 1/4 l šľahačkovej smotany uvaríme s 10 Dg čokolády a vychladíme.Studenú vyšľaháme a spojíme šľahaním s 1. časťou. 

    Upečenú tortu 2x prekrojíme,tenko natrieme  ribezlovým džemom a naň natrieme časť plnky.. Tak natrieme aj druhú časť,spojíme a ozdobíme plnkou, alebo polejeme čokoládou.

..Je výborná.

 
Reklama