Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Výborné jablkové rožky

27. 1. 2011

Prísady:

200g hladkej múky,200 g polohrubej múky, 250 g tuku na pečenie , 1 žltok,štipka soli,2 lyžice práškového cukru,100ml vlažného mlieka, 1 kocka droždia, 1 vajce na potretie.

Plnka:600 g jablk, kryštálový cukor podľa chuti,1 balíček škoricového cukru.

Postup:Droždie rozdrobíme do mlieka a necháme krátko kysnúť.Všetky prísady pomiešame a vypracujeme hladké cesto.Vložíme ho do mikroténového vrecka a vložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.Jablká nastrúhame a s kryštálovým cukrom podusíme do mekka, do vychladených pridáme škoricový cukor.

Studené cesto rozdelíme na 7 bochníkov, každý rozgúlame na kruh, rozkrojíme na 8 trojuholníkov.Na širšiu stranu cesta dáme kôpku plnky a zvinieme do tvaru rožka.Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme pri 180°  dozlatista.

 

 
Reklama